Доступність посилання

ТОП новини

Активісти громадянської блокади Криму покидають блокпости на Херсонщині – Іслямов


Опівдні 16 січня активісти громадянської акції з блокади Криму залишать свої блокпости на адміністративному кордоні в Херсонській області, повідомив «Крим.Реалії» командир штабу акції Ленур Іслямов.

«Вийшла постанова Кабміну (України – ред.), за якою вже неможливо перевезти вантажі на окуповану територію, як і завезти вантажі з окупованої території. Вона (постанова – ред.) нас майже влаштовує, тому ми зараз не вважаємо за потрібне продовжувати далі в такому посиленому форматі, як зараз. Зараз ми переформатуємо блокаду», –розповів Іслямов.

Він уточнив, що активісти знімають блокпости зі спільного з правоохоронцями огляду автотранспорту, але залишають спостережні пости. Також активісти формують громадське об'єднання, яке, за словами лідера блокади, зараз проходить процес реєстрації. Пізніше це об'єднання перебуватиме на адмінкордоні з Кримом – на контрольному пункті в'їзду-виїзду. Очікується, що активісти пройдуть певні навчання за сприяння митників та прикордонників.

Раніше заступник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявляв, що активісти блокади не зможуть продовжувати свою діяльність на території КПВВ.

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Організатори акції серед своїх вимог назвали звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Кабінет міністрів України 16 грудня минулого року ухвалив постанову, згідно з якою через адміністративний кордон з Кримом заборонено перевозити товари, за винятком особистих речей громадян та деяких «соціальних» видів продуктів , вартістю не більше 10 тисяч гривень, і щоб вага не перевищувала 50 кілограмів на одну людину.

XS
SM
MD
LG