Доступність посилання

ТОП новини

СБУ попередила про «псевдогенерала», який нібито домовляється про звільнення заручників з полону бойовиків


Служба безпеки України попередила про існування людини на ім'я В.Рубан, що називає себе «генералом» спецслужби і неправдиво стверджує про ведення переговорів щодо визволення заручників з полону бойовиків. Про це йдеться у заяві на сайті СБУ.

«Останнім часом такий собі громадянин В. Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив якісь переговори з можливого звільнення громадян України в Мінську та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців. СБУ офіційно наголошує, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України. Водночас тривалий час він безпідставно називає себе «генералом» спецслужби, з його слів так його представляють і окремі ЗМІ. Це також не відповідає дійсності», йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах.

«Закликаємо тих, хто, безпідставно прикриваючись Службою, втручається у цей делікатний процес (звільнення полонених – ред.), не гратися долями людей», йдеться в заяві СБУ.

Згідно з даними СБУ, на сьогодні в полоні бойовиків на Донбасі перебуває 131 людина, з часу початку конфлікту на сході України вдалося звільнити 2998 осіб. Переговори про звільнення полонених тривають. Це є однією з умов мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG