Доступність посилання

ТОП новини

США запроваджують нові санкції проти Ірану через ракетні випробування


Сполучені Штати оголосили про запровадження нових санкцій щодо іранських компаній та осіб, пов’язаних з ракетною програмою Ірану. Санкції стосуються п’яти іранських громадян і мережі компаній, базованих в ОАЕ та Китаї. Про це йдеться в заяві міністерства фінансів США.

Експерти ООН в грудневому звіті повідомили, що запуск Іраном у жовтні балістичних ракет середньої дальності порушує санкції, які забороняють Тегерану випробування ракет, здатних нести ядерну зброю.

Це оголошення зроблене наступного дня після того, як США та ЄС зняли санкції, пов’язані з ядерною програмою Тегерана.

У своєму виступі незадовго до цієї заяви США президент Ірану Хасан Роугані вказав, що будь-які нові американські санкції «зустрінуть відповідну реакцію». Раніше того ж дня Роугані вітав скасування міжнародних санкцій щодо своєї країни, він заявив, що ядерна угода зі світовими державами відкрила «нові вікна» для відносин Тегерана з усім світом. Президент Ірану також повідомив парламенту 17 січня, що операція була «поворотним моментом» для економіки, додавши, що багата на викопні види палива країна потребує меншої залежності від нафтових доходів.

XS
SM
MD
LG