Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Янукович – єдиний колишній президент, який не користується дипломатичним паспортом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Віктор Янукович наразі є єдиним колишнім президентом, який не користується своїм дипломатичним паспортом. Дійсні дипломатичні паспорти, оформлені на Януковича та його дружину Людмилу Янукович, з 6 березня 2014 року зберігаються у Міністерстві закордонних справ України. Таку інформацію щодо паспортів надало Міністерство закордонних справ на запит програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Водночас, за даними МЗС, колишні президенти Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко все ще користуються своїми дипломатичними паспортами.

«Після закінчення терміну їх дії (паспорти Януковича та його дружини, – ред.) знищуватимуться в установленому законом порядку», – повідомляє МЗС.

Також міністерство повідомило, що дипломатичні паспорти, оформлені на ім’я народних депутатів попередніх скликань та колишніх членів Кабінету міністрів, які у визначений законодавством термін не повернули їх на зберігання до МЗС України, визнані недійсними з відповідним інформуванням адміністрації Державної прикордонної служби та Українського бюро Інтерполу.

Зокрема, упродовж 2014–2015 років МЗС повідомило про недійсність 300 дипломатичних паспортів, включно з паспортами колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова і його сина Олексія, колишніх міністрів Олександра Лавриновича й Ігоря Швайки, екс-народних депутатів Олега Царьова, Віталія Чудновського, Оксани Калетник.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG