Доступність посилання

ТОП новини

У поліції Берліна спростували інформацію про буцімто зґвалтування росіянки


Російські телеканали та інтернетні ЗМІ раніше повідомили про «викрадення і зґвалтування» 13-річної дівчинки у Берліні

Деякі російські ЗМІ у суботу повідомили про «викрадення та зґвалтування» 13-річної дівчинки Лізи Фісенко із російськомовної родини у Берліні. Буцімто до інциденту причетні троє мігрантів. Про це також повідомили у сюжеті «Першого» російського каналу в програмі «Время». Однак у берлінській поліції таку інформацію заперечили.

«Вранці 11 січня Ліза, як і зазвичай, поїхала до школи. У 6-й годині 42 хвилини вона сіла в автобус і доїхала до станції «S Bahn Mahlsdorf», це міська електричка. У вестибюль станції вона так і не зайшла. Дівчинка зникла. Знайти її змогли тільки через добу», – розповів кореспондент російського «Першого» телеканалу.

Далі у сюжеті тітка Лізи – Марина, розповідає, буцімто троє приїжджих відвезли дівчинку до помешкання, в якому були тільки ліжко та матрац.

У поліції Берліна спростували дезінформацію про «викрадення та зґвалтування» дівчинки.

«У поліції Берліна офіційно спростували інформацію, оприлюднену низкою російських ЗМІ про те, що в столиці Німеччини біженці нібито зґвалтували 13-річну дівчинку з родини російських німців», – пише видання Deutsche Welle.

«За результатами розслідування, не мало місця ні викрадення, ні зґвалтування», – заявила DW в неділю, 17 січня, речниця служби берлінської поліції Керстін Ісмер. Більш детальну інформацію про перебіг розслідування вона не повідомила.

Про те, що у поліції заперечують інформацію про зґвалтування, також повідомили на сайті видання The Epoch Times.

Російський канал Міністерства оборони «Звезда» і російський «Перший» канал у сюжеті про «викрадення» також продемонстрували відеоролик, де чоловік розповідає про групове зґвалтування іншої дівчини. У цьому разі російські журналісти послались на сторінку хакерів Anonymous.


Однак, цей ролик, як виявилось, був завантажений на YouTube ще 19 вересня 2009 року.


На тему дезінформації:

07.01.2016
Нові вигадки ЗМІ Росії: про львівських студентів і латвійських школярів

Ідеться про нібито заборону львівським студентам користуватися російськими соціальними мережами та «перстні зі свастикою» далі

04.01.2016
ЗМІ Росії поширили вигадку про «чесність» Путіна

«Найчеснішого» у світі Путіна порівняли зі світовими «політичними брехунами» і при цьому послалися на «думку німців» далі

31.12.2015
Якими були фейки ЗМІ Росії про події в Україні у 2015 році?

Українська армія та «Ісламська держава», «хлопчики», фейки про Радіо Свобода, «бойові слони й жирафи» та чимало іншого далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG