Доступність посилання

ТОП новини

Одещину замітає снігом: важка техніка допомагає розчищати численні замети


Сніг в Одесі. 18 січня 2016 року
Сніг в Одесі. 18 січня 2016 року

Перекриття траси може призвести до зупинки економіки міста – Саакашвілі

Одеса у сніговому полоні. Вже протягом двох днів опади у місті не припиняються. Траса Одеса-Київ частково перекрита. Рух міського транспорту обмежений. Залучена до роботи вся снігоприбиральна техніка міста та області. Дороги розчищають і військові, зокрема з використанням спеціальної важкої техніки. Водіїв приватних автівок просять не виїжджати на вулиці без крайньої потреби.


Про те, що в Одесі очікуються сильні снігопади, синоптики повідомляли заздалегідь. Тому ще 17 січня в’їзд вантажівок у місто був обмежений. Наразі завірюха триває другу добу. Через погані метеоумови одеський аеропорт 18 січня скасував рейси цього дня. А залізничні потяги прибувають з годинними запізненнями. «Укрзалізниця» звітує, що їхні працівники постійно розчищають сніг, висотою кілька десятків сантиметрів на коліях Південної залізниці.

Одещину замітає снігом: важка техніка допомагає розчищати численні замети (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00


У місті працюють лише 3 трамвайні та 5 тролейбусних маршрутів. 10 доріг державного значення в Одеській області закриті для руху всіх видів автотранспорту. В «Укравтодорі» наголошують, що траса Київ-Одеса перекрита частково. Цілодобово ведеться розчищення доріг від сніжних заметів.

«Товщина сніжного покрову досягала 60 сантиметрів. Тому рух там перекритий, але на окремій дільниці. Це 321-й кілометр – 464-й кілометр», – повідомила прес-секретар Марина Чабанова.

Через несприятливі погодні умови знеструмлено більше ніж 60 населених пунктів у області. Заступник голови Одеської ОДА Володимир Жмак повідомив, що працюють 86 ремонтних бригад обленерго та 105 одиниць техніки.

Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Напередодні сам голова облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі провів екстрену нараду. За його словами, він відзвітував про ситуацію напряму Петру Порошенкові. На прохання Саакашвілі до очищення доріг також була задіяна важка техніка та військові. «Перекриття траси може призвести до зупинки економіки міста, у людей є термінові справи, людям треба їздити», – зазначив Саакашвілі.

Як повідомляє Міністерство оборони, курсанти Одеської національної морської академії і вихованці військово-морського ліцею розчищали автошляхи і пішохідні доріжки. А поблизу населених пунктів Кошари і Усатово автомобільні снігові замети пробиває важка техніка Центру оперативного і бойового забезпечення.

У посиленому режимі працює Державна служба з надзвичайних ситуацій. За минулу добу рятувальники вивільнили зі снігових заметів близько 200 автомобілів та 7 мікроавтобусів. «Надзвичайники» врятували понад 230 людей, із яких 8 – діти.


Є й трагічні випадки: в неділю на вулиці знайшли тіло жінки, але ще встановлюється причина її смерті. «А сьогодні знайшли чоловіка без визначеного місця проживання. Попередній висновок експерта – обмороження», – повідомив речник одеської поліції Андрій Костюк.

Патрульні дорожньої поліції всю ніч допомагали учасникам дорожнього руху. У визволенні автомобілів зі снігових заметів брав участь і начальник поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.


Також на вулицях міста їздять і волонтерські мобільні групи Автомайдану та Української служби порятунку. Одна з координаторів Автомайдану Олена у коментарі для Радіо Свобода розповіла, що за цей час до неї звернулося близько 40 людей.

«Найчастіше це швидка допомога, люди, які застрягли у області чи у місті. Також ми співпрацюємо з обласною поліцією: передаємо координати тих, хто звернувся за допомогою», – каже Олена.

Жителі містечок із області, які цими днями опинилися в Одесі, змушені чекати відновлення руху на дорогах. Наприклад, студент Валентин Букша в неділю не зміг потрапити додому у місто Южний. Хлопцю сказали, що автобуси та машини не ходять в обох напрямках. «Якщо вчора люди в порт на завод їздили, то сьогодні навіть робочі автобуси скасували», – сказав він Радіо Свобода.

Як повідомляє Гідрометцентр Азовського та Чорного морів, 19 січня в Одесі оголошене штормове попередження, згідно з прогнозами, цього дня опади не припиняться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG