Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ заявили, що дані про 46 померлих від грипу не підтверджені


Прес-служба Міністерства охорони здоров’я наголошує, що Український центр контролю та моніторингу захворювань на цей час іще не підтвердив даних про те, що внаслідок грипу в Україні померли цього епідемічного сезону станом на 18 січня 46 людей.

Як мовиться в повідомленні, ці дані лабораторно діагностували територіальні органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, але матеріал від цих хворих іще направлять до центральної лабораторії для подальшого вивчення й ідентифікації.

У міністерстві нагадали, що всі померлі несвоєчасно звернулися по медичну допомогу та не були щеплені проти грипу.

Раніше в понеділок, 18 січня, заступник міністра охорони здоров’я Роман Василишин під час засідання міжвідомчого оперативного штабу держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомляв, що в Україні кількість смертей від грипу зросла до 46.

За даними МОЗ, оголошеними минулого тижня, станом на 10 січня 2016 року з початку епідемічного сезону 28 вересня 2015 року були зафіксовані 25 летальних випадків, спричинених захворюванням на грип. І в тому повідомленні йшлося про те, що ці випадки наразі підтверджені тільки фахівцями обласних вірусологічних лабораторій.

XS
SM
MD
LG