Доступність посилання

ТОП новини

Наглядова рада «Громадського ТБ» закликає запобігти нецільовому використанню пожертв глядачів


Наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявляє про необхідність запобігти нецільовому використанню пожертв глядачів. Як йдеться в заяві наглядової ради, оприлюдненій на сайті «Громадського», один із членів громадської організації, Роман Скрипін одноосібно контролює частину ресурсів організації: доменне ім’я hromadske.tv, рахунок PayPal, на який з 30 жовтня 2013 року надходили добровільні пожертви для ГО «Громадське телебачення», кошти, отримані за використання контенту ГО «Громадське телебачення» на YouTube.

За повідомленням, Скрипін відмовився передати права на доменне ім’я ГО «Громадське телебачення», надати звіт про використання коштів-пожертв для «Громадського» і передати ці кошти організації, а також надати звіт щодо коштів за використання контенту, права на який належать ГО «Громадське телебачення», на YouTube.

«Натомість Роман Скрипін поширив анонс, з якого випливає можливість нецільового використання коштів доброчинців ГО «Громадське телебачення». Фактично, за гроші, які належать ГО «Громадське телебачення» може бути профінансований проект, який не підзвітний ГО «Громадське телебачення» ні як його структурний підрозділ, ні як третя сторона, яка отримала право на використання бренду hromadske», – йдеться в заяві.

«Наглядова рада ГО «Громадське телебачення» звертається до загальних зборів, програмної ради, голови ГО «Громадське телебачення»: у випадку невиконання членом ГО «Громадське телебачення» Романом Скрипіним вимог керівних органів ГО «Громадське телебачення», задіяти правоохоронні органи як в Україні, так і в юрисдикціях країн, де були зареєстровані рахунки, зокрема PayPal та/або країн, звідки здійснювались пожертви для запобігання порушення прав жертводавців», – наголошують автори заяви.

До складу Наглядової ради «Громадського» входять історик Ярослав Грицак, журналіст Олексій Шалайський, експерт Chatham House Орися Луцевич, директор Школи журналістики Києво-Могилянської академії Євген Федченко, засновник експертної компанії pro.mova Євген Глібовицький, філософ Михайло Мінаков, економіст, декан KMBS Олександр Саврук.

15 січня один із засновників «Громадського ТБ» Роман Скрипін поширив інформацію з Facebook «Громадське Київ» про створення цього громадського ЗМІ. За повідомленням, «Громадське Київ» створюється на кошти, зібрані за останні два роки зусиллями переважно закордонних українців з усього світу.

Наступного дня «Громадське ТБ» оприлюднило заяву про те, що рішення про фінансування проекту «Громадське Київ» не ухвалювалося, згоди на використання бренду і логотипу «Громадського» організація не давала.

XS
SM
MD
LG