Доступність посилання

ТОП новини

Херсонщина вкрита кригою


Херсонська область потерпає від ожеледиці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00

Херсонська область потерпає від ожеледиці

102 населених пункти без світла через закрижанілі дроти

Херсонська область потерпає від ожеледі – крига вкрила геть усе. Водії не могли потрапити у свої машини, дерева падали під вантажем льоду, лінії електропередач обривалися та «коротили». Результат – досі понад сто населених пунктів області без світла.


Негаразди Херсонської області спричинені погодою і фізикою – коли вночі 18-го січня надворі мінус шість, першу половину дня мінус три і увесь цей час йде дощ, саме дощ, а не сніг, тоді лід вкриває кількасантиметровим шаром усі поверхні, на які падає. Відповідно, усі авто, які ночували на вулиці, були заблоковані кригою, крига своєю вагою ламала дерева – в Херсоні одне дерево перекрило вулицю, інше розчавило ларьок.

А найгірше, що крига вкрила усі дроти, через що, за інформацією рятувальників, на ранок понеділка без світла був 61 населений пункт, а на вечір – вже 115.

Лід нікуди не зникає, тому ситуація залишається складною – якщо ща станом на 18 січня найбільш критичною вона була у Великоолександрівському та Високопільському районах, то 19 січня найскладнішими лишаються Білозерський, Нововоронцовський, Горностаївський та Цюрупинський райони. В самому Херсоні відключилися дві 150-кіловольтові лінії електропередач і знеструмили підстанцію мікрорайону Таврійський та три котельні. Понад 60 багатоповерхівок та дві лікарні були без тепла та світла.

Ось як згадує події понеділка начальник Управління організації реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту Олексій Єрьоменко: «Наші підрозділи за минулу добу виїжджали на надання допомоги службі 103 – витягували карету швидкої допомоги з кювету, коли приватний автобус також застряг у кюветі, людей доправили до автостанції, здійснювали заходи з розпилювання повалених дерев по місту Херсону».


Дороги по Херсонській області вже відкриті у всіх напрямках, окрім траси М-14 на ділянці між Миколаєвом та Херсоном, проте, за інформацією МНС, без світла залишаються 102 населених пункти області. Але рятувальники заявляють, що не припиняють відновлювати знеструмлені міста і села.

«Сьогодні дороги проїзні, сьогодні заторів нема, сьогодні працюємо над рештою ста двома населеними пунктами, працює усього сьогодні в нас 55 бригад від Обленерго, 220 людей, 72 одиниці техніки. Я думаю, у найближчий час проблема буде вирішена», – зазначив перший заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Олександр Рудницький.

Керівництво області звітує: розгорнуто 63 комунальні пункти обігріву і 8 – від рятувальників, в них вже обігріли 60 безхатьків.

На дорогах сусідніх областей – Одеської, Миколаївської та Дніпропетровської – рух транспорту все ще обмежений через погодні умови.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG