Доступність посилання

ТОП новини

Кучма: сепаратисти не виконують рекомендації контактної групи


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Представник України в контактній групі Леонід Кучма заявляє, що сепаратисти не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«На жаль, рекомендації Тристоронньої контактної групи, наголошую, рекомендації – не виконуються. Без припинення вогню і дотримання режиму тиші, без повноцінного відводу важких озброєнь і підтвердження цього відводу СММ ОБСЄ, без відновлення нашого контролю над українсько-російським кордоном неможливо говорити ні про вибори, ні про зміни в Конституції України, не кажучи вже про вирішення гуманітарних, економічних проблем і питань розмінування, – наголосив Кучма, слова якого цитує його речниця Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання контактної групи.

«Без виконання цих основоположних умов, забезпечення безпеки неможливо пройти відповідні процедури законодавчих змін у Верховній Раді», – додав він.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 27 січня.

Наразі сепаратисти не коментували цих заяв Кучми.

Попереднє засідання контактної групи в Мінську відбулося 13 січня. Тоді сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох сторін конфлікту. Крім того, на зустрічі погодилися, що міжнародні гуманітарні організації, зокрема, Міжнародний комітет Червоного Хреста повинні бути допущені до ув’язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 139 українців.

Звільнення й обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG