Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти зірвали обмін заручників – Оліфер


Обмін полоненими, архівне фото
Обмін полоненими, архівне фото

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей зірвали обмін заручників. Про це за підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи в Мінську повідомила речниця представника України в груп Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Представники окремих районів Донецької та Луганської областей в останній момент висунули абсолютно неприйнятні умови такого обміну. Таким чином, десятки людей, які багато місяців не бачили своїх сімей, знову позбавлені можливості повернутися до своїх рідних», – написала Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Наразі проросійські сепаратисти не коментують цих заяв.

13 січня за підсумками засідання контактної групи у Мінську сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох боків конфлікту. Тоді ж, 13 січня, сепаратисти угруповання «ДНР» заявили про підготовку списку полонених українських військових для обміну з Києвом. За словами проросійських бойовиків, спочатку українська сторона заявила про готовність повернути 50 людей, але наразі списки подані на 36 затриманих.

Ще 18 січня радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в коментарі Радіо Свобода повідомив, що українська сторона сподівається на звільнення 25 людей із полону угруповань «ДНР» та «ЛНР» у найближчі дні, однак казати про щось конкретніше наразі складно.

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, у списку полонених – 139 українців.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG