Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна очікує черговий транш МВФ у лютому


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна очікує отримати черговий транш Міжнародного валютного фонду у лютому. Про це він написав на своїй сторінці в twitter-і.

​Раніше сьогодні прес-служба Порошенка повідомила про його зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард під час всесвітнього економічного форуму в Давосі і про домовленість щодо наступного меморандуму з МВФ.

«Ми досягли домовленості, і, з моєї точки зору, амбітна програма реформ допоможе Україні в 2016 році, і я дякую за це Крістін Лаґард», – сказав Порошенко після зустрічі з Лаґард.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів, міністр фінансів Наталія Яресько, голова Нацбанку Валерія Гонтарева, глава МЗС Павло Клімкін, голова Адміністрації президента Борис Ложкін взяли участь у зустрічі Порошенка з Лаґард під час щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

За даними Мінфіну, головними темами зустрічі були фінальний текст оновленого меморандуму щодо співпраці України і МВФ, ухвалений бюджет-2016, зменшення загального рівня видатків державних фінансів України з 53% від ВВП у 2015 році до прогнозованих 44% від ВВП у 2016 році.

Наразі прес-служба МВФ про результати цієї зустрічі не повідомляє.

У місті Давосі у Швейцарії розпочалися щорічні збори Всесвітнього економічного форуму, вони триватимуть по 23 січня.

Напередодні речник президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці у Twitter повідомив, що Петро Порошенко 20–22 січня братиме участь у щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Верховна Рада України вночі 25 грудня 2015 року ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухвалення бюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку МВФ на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG