Доступність посилання

ТОП новини

2016 рік зруйнує мрію Путіна (огляд преси)


Успіх України на міжнародній арені не пришвидшив прогрес усередині країни – «Газета по-українськи»

1991 року незалежність України поклала край кволим спробам відновити Радянський Союз. 2016-го її повернення до Європи зруйнує мрію Путіна щодо нового втілення СРСР – Євразійського cоюзу. Однак, як пише «Газета по-українськи», успіх України на міжнародній арені не пришвидшив прогрес усередині країни. Політична нестабільність може зруйнувати коаліцію та уряд і призвести до позачергових виборів.

Як уникнути «гібридної капітуляції»? Вихід, як переконує експерт газети «День», – визнати Донбас і Крим тимчасово окупованими, заявивши про претензії на їхнє повернення, а Росію – відповідальною за ситуацію в цих регіонах.

На окупованих територіях Донбасу бойовики активно оформляють і видають різні документи від імені свого угруповання. Газета «Сегодня» дізналася у донеччан, як їм живеться під печатками «ДНР» і яка справжня ціна у цих папірців. Заголовок статті – «Штампи «ДНР» псують паспорти донеччанам».

Політичні партії – як гриби після дощу. Перед виборами їхня кількість різко зростає, а після виборів хіба що партії, яким пощастило пройти в парламент чи інші органи влади, зберігають якусь активність. Решта, в переважній більшості, розпускають штаби і залягають на дно – до наступних виборів. Утім, як пише газета «Україна молода», останнім часом політичні процеси в партіях почали проявлятися незалежно від дати виборів. Це можна спостерігати на прикладі розколу в «Правому секторі» чи наполегливих чутках про переростання «Руху за очищення», ініційованого Міхеїлом Саакашвілі, у партію, створену особисто під нього. Експерти видання аналізують ці тенденції у рубриці «Політика».

Російська їжа і промтовари зникнуть з українських полиць вже через кілька місяців: Кабмін затвердив додатковий перелік, в який потрапило практично все, чого не виявилося у вже чинному з 10 січня основному списку. Експерти газети «Сегодня» заспокоюють: полиці крамниць не спорожніють, і без, наприклад, пральних порошків або делікатесів українці не залишаться. Але зміни будуть, насамперед цінові. Докладніше про них видання розповідає в статті «Санкції проти Росії можуть накрутити ціни».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG