Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає відставки уряду Яценюка


Юлія Тимошенко (©Shutterstock)
Юлія Тимошенко (©Shutterstock)

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на відставці уряду. Про це вона заявила в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» 24 січня.

«Ми вважаємо, що поміняти декількох міністрів в уряді – це практично політичний макіяж, відволікання суспільства від того трагічного стану, в якому перебуває держава», – цитує слова Тимошенко прес-служба «Батьківщини».

«Потрібно повністю змінювати уряд на чолі з прем’єр-міністром, перезавантажувати Кабмін, і якщо ця Верховна Рада здатна його перезавантажити, треба це робити», – додала Тимошенко.

Голова уряду України Арсеній Яценюк виступає за оновлення коаліційної угоди. Про це він заявив 24 січня у «10 хвилинах з прем'єр-міністром». Він також висловив незадоволення рівнем підтримки урядових рішень із боку членів чинної парламентської коаліції. Також прем’єр-міністр закликав коаліцію обговорити можливих кандидатів на посади в оновлюваному уряді.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко заявив, що «у коаліції попереду дуже серйозна розмова», а також вказав на свою зацікавленість «у тому, щоб зберегти єдність коаліції». Порошенко також заявляв, що допускає кадрові зміни в українському уряді, але виступає проти дострокових парламентських виборів.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG