Доступність посилання

ТОП новини

Іран планує оновити авіапарк «Боїнгами» та «Аеробусами»


Літаки у міжнародному аеропорту Тегерана
Літаки у міжнародному аеропорту Тегерана

Міністр транспорту Ірану заявив про намір закупити понад 100 пасажирських літаків в американської компанії «Боїнг»

Іран має намір закупити понад 100 пасажирських літаків в американської компанії «Боїнг», про це повідомив міністр транспорту Ірану на першій після зняття санкцій зустрічі із міжнародними бізнесменами.

Таким чином Тегеран хоче оновити свій комерційний авіапарк, який нині перебуває у досить занедбаному стані через тривалий період західних економічних санкцій.

Минулого тижня країни Заходу зняли більшість санкцій щодо Ірану. Це відбулося в рамках угоди про скорочення ядерної програми Тегерана. Також були розморожені мільярди доларів, якими Іран раніше не міг користуватися в умовах санкцій.

Утім, ембарго на торгівлю з Іраном Сполученими Штатами поки не зняте. Припускається, що компанії «Боїнг» дадуть спеціальний дозвіл ухвалювати угоду з Іраном в обхід ембарго. Минулого тижня у компанії Boeing заявили, що для продажу літаків у Іран потрібно пройти ще «багато кроків». Зараз у компанії вивчають пропозицію Ірану.

Крім американських «Боїнгів», Тегеран планує закупити ще 160 лайнерів у Європі. Термін виконання контракту – 2022 рік. Серед іншого, Іран планує купити 8 великих літаків Airbus A380. Базова ціна одного такого літака – 432,6 мільйона доларів. Європейський авіавиробник ще не підтвердив отримання замовлення від Ірану. Керівництво «Аеробуса» заявляє, що почнуть працювати з Іраном лише у відповідності з міжнародними законами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG