Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу Мосійчуку на 26 лютого


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Печерський районний суд Києва оголосив перерву до 26 засідання в судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу народному депутатові України від фракції Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

«З огляду на необхідність мого повернення в лікарню та проходження подальшого лікування, в судовому засіданні оголошено перерву до 26 лютого, 14:00», – написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

Раніше сьогодні Мосійчук прибув до суду для участі в засіданні, на якому розглядалося клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу.

За словами депутата, він нині перебуває на стаціонарному лікуванні, але у нього є довідка, що дозволяє йому брати участь у засіданні суду.

21 грудня минулого року Печерський райсуд Києва переніс засідання з обрання запобіжного заходу Мосійчуку, оскільки він не зміг взяти участь у засіданні, бо перебував у лікарні. Тоді його адвокати заявили, що після проведеної операції Мосійчук потребує реабілітації.

17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту. Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди.

Раніше суд обрав Мосійчукові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15 листопада 2015 року депутата звільнили з-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його ув’язнення, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту. Після цього вже кілька разів переносилося засідання з обрання запобіжного заходу Мосійчуку.

17 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності й згоду на арешт депутата Мосійчука. Суд постановив скасувати цей документ.

XS
SM
MD
LG