Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заперечують заяву Анкари про порушення російським літаком повітряного простору


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міноборони Росії заперечують заяву Анкари про нове порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору.

«Ніяких порушень повітряного простору Туреччини літаками російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці не було. Заяви турецької сторони про нібито факт порушення російським літаком Су-34 повітряного простору – голослівна пропаганда», – заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

Раніше сьогодні у МЗС Туреччини заявили, що викликали російського посла після того, як російський літак порушив повітряний простір Туреччини 29 січня. У міністерстві повідомили, що російський бомбардувальник Су-34 увійшов в повітряний простір Туреччини, незважаючи на кілька попереджень російською та англійською мовами.

У відомстві звинуватили Росію в ескалації напруженості у відносинах між двома країнами і попередили, що Москва буде нести відповідальність за будь-які «страшні» наслідки.

Після того, як Туреччина наприкінці листопада 2015 року збила поблизу свого кордону з Сирією російський бомбардувальник, відносини між двома країнами різко погіршилися. Анкара заявила, і її західні партнери підтвердили, що російський літак, попри попередження, порушив турецький повітряний простір, Москва заперечує це.

У відповідь Росія наклала низку обмежень, зокрема, заборонила імпорт деяких турецьких продуктів харчування до Росії, заборонила росіянам організований відпочинок у цій країні чи заборонила укладати нові контракти з турецькими будівельними компаніями, які займали значне місце на ринку будівельних послуг у Росії. Також Москва скасувала безвізовий в’їзд для громадян Туреччини.

XS
SM
MD
LG