Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині загинув український військовий – речниця поліції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Донецькій області 2 лютого загинув один український військовий, ще четверо були поранені. Про такі наслідки лише одного інциденту в зоні проведення АТО на Донбасі повідомила речниця Національної поліції Луганської області Тетяна Погукай.

«До Сватівського відділу поліції надійшло повідомлення від судового медичного експерта про те, що до моргу Сватівського СМЕ з тілесними ушкодженнями у вигляді роздроблення м’яких тканин та кісток в області гомілок обох ніг, а також осколкові поранення в області живота та голови доставлено труп військовослужбовця ЗСУ. Вказані тілесні ушкодження чоловік отримав 2 лютого приблизно о 15:00 під час патрулювання прилеглої до території поблизу села Спорного Артемівського району Донецької області, внаслідок спрацювання вибухового пристрою типу «розтяжка», – написала речниця у Facebook.

Вона додала, що разом із загиблим тілесних ушкоджень зазнали ще четверо військовослужбовців, «яких було доставлено до військового шпиталю у місті Сватове».

Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за статтею 258 Кримінального кодексу України «Терористичний акт», повідомила Погукай.

Раніше речник Адміністрації президента України Микола Лисенко заявив, що 2 лютого загиблих у зоні АТО не було, поранень зазнали двоє військових. За його словами, один солдат був поранений під час обстрілу в Пісках, інший – у районі Новотроїцького підірвався на вибуховому пристрої. Про інцидент у районі села Спорного Лисенко не згадав.

XS
SM
MD
LG