Доступність посилання

ТОП новини

Рада провалила ратифікацію кредитної угоди з Японією – заступник міністра фінансів 


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України провалила голосування за ратифікацію кредитної угоди з урядом Японії на суму 300 мільйонів доларів. Про це повідомив 3 лютого заступник міністра фінансів України Артем Шевальов.

«Рік працюємо на величезним пакетом змін в рамках двох позик політики розвитку від Світового банку та зв’язаної позики від уряду Японії. Запроваджено величезну кількість докорінних змін – від лібералізації ринку природного газу до зміцнення системи гарантування вкладів, за результатами чого від Світового банку вже отримано 1 мільярд доларів. Сьогодні мав відбутись останній крок – ратифікація Верховною Радою кредитної угоди з урядом Японії на 300 мільйонів доларів», – відзначив Шевальов і додав, що під час чотирьох сигнальних голосувань депутати дали «максимум 208 голосів».

Заступник міністра фінансів сподівається, що позитивне рішення депутати ухвалять під час голосування вже 4 лютого.

У березні 2014 року уряд Японії схвалив пакет фінансової допомоги Україні загальним обсягом 1,5 мільярда доларів. У 2014 році Україна отримала частину цих грошей – 100 мільйонів доларів.

У січні 2015 року уряд Японії заявив про намір продовжити програму і виділити Україні ще один кредит – обсягом 300 мільйонів доларів для поповнення золотовалютних резервів Національного банку. Цей кредит виділявся під конкретні умови, які Україна виконала до осені 2015 року. Йшлося, зокрема, про ухвалення кількох законопроектів, необхідних для поліпшення інвестиційного клімату і зміцнення фінансової стабільності.

XS
SM
MD
LG