Доступність посилання

ТОП новини

Панк-гурт Pussy Riot випустив відеокліп про корупцію в російській прокуратурі


Кадр з кліпу Pussy Riot на пісню «Чайка»
Кадр з кліпу Pussy Riot на пісню «Чайка»

Російська панк-група Pussy Riot випустила відеокліп на пісню під назвою «Чайка», присвячену розслідуванню Фонду боротьби з корупцією про незаконну діяльність синів і підлеглих генпрокурора Росії Юрія Чайки, а також про їхні зв'язки з організованою злочинністю.

(Увага, у відео присутня нецензурна лексика)

Pussy Riot знімають кліпи на гострі політичні теми, зокрема, про переслідування в Росії представників позасистемної опозиції і громадських активістів, про участь російської армії у війні на сході України, а також про фальсифікації на виборах в Росії.

Учасниці панк-групи Надія Толоконникова і Марія Альохіна провели 16 місяців у російській в'язниці після так званого «панк-молебню» в храмі Христа Спасителя в 2012 році, під час якого вони закликали Богородицю Путіна прогнати. Дівчата були звільнені за амністією.

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня 2015 опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім'ї Юрія Чайки та інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на вимаганні, відкатах і рейдерстві», а також у зв'язках із бандою Сергія Цапка, члени якої у 2010 році вбили 12 людей у станиці Кущевська, і з так званою «бандою ГТА», що організувала серію вбивств на трасі М4 «Дон».

XS
SM
MD
LG