Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі 84 рази порушували режим тиші – український штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції у суботу повідомили, що за минулу добу, 5 лютого, сепаратисти на Донбасі 84 рази порушували режим тиші. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«14 разів ворог відкривав вогонь по наших опорних пунктах в районі Красногорівки, використовуючи при цьому окрім гранатометів та стрілецької зброї, міномети калібру 82 міліметри. Обстрілам з гранатометів різних систем піддалися укріплення українських військ в Луганському, Мар’їнці, Пісках, Опитному, Новгородському, Троїцькому та Широкиному. Окрім того, в Опитному противник застосував зенітну установку, а в Новгородському – БМП. Застосування ворогом мінометів калібру 82 та 120 міліметрів по наших позиціях зафіксовано в Талаківці, Гнутовому, Авдіївці, Зайцевому, Майорську та на шахті Бутовка», – йдеться в повідомленні українського штабу.

В окремих випадках бійці ЗСУ відкривали прицільний вогонь у відповідь зі зброї, яка дозволена Мінськими домовленостями, зазначили у штабі.

Про постраждалих в результаті обстрілу військових Збройних сил України не повідомляється.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові минулої ночі обстріляли прифронтове село Комінтернове на півдні Донбасу. Луганські сепаратисти не повідомляють про обстріли на територіях, які вони контролюють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG