Доступність посилання

ТОП новини

Представники IT-сектору України претендують на лідерство в Європі – Яценюк


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає потенціал представників ІТ-сектору України достатнім для того, щоб зайняти лідерські позиції у Європі. Про це йдеться на сторінці прем’єра у Facebook після відвідин у суботу в Києві першого в Україні некомерційного інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних.

«Відвідав інкубатор IT-проектів на основі відкритих даних «1991 Open Data Incubator». Побачив у залі нову Україну, яка має всі шанси стати лідером у Європі. Бо ми маємо найважливіший потенціал – інтелект. Нова Україна, як новий світ. А новий світ – це четверта індустріальна революція, де основним є не соціалізм чи капіталізм, а «талантизм» – від слова талант. Тому кожен із вас, хто має ідеї, розум, талант і бажання, – є основним драйвером змін у світі», – йдеться в повідомленні Яценюка за підсумками зустрічі з молодими ІТ-фахівцями.

Некомерційний інкубатор ІТ-проектів раніше оголосив для талановитої молоді конкурс стартапів (компанії, засновані на інноваціях – ред.) на основі великих та відкритих даних. Проекти мали базуватися на державних або інших наборах даних, та вирішувати важливі проблеми українських громадян, бізнесу, державних органів. Перевагу обіцяли проектам із фокусом на агросектор, енергетику, інфраструктуру, державне управління, антикорупцію, а також проектам місцевого значення.

Українські експерти в галузі ІТ-технологій раніше заявляли, що через 7-10 років IT-сфера може стати однією з найбільших експортних галузей. На сьогодні їй відводять 3-4 місце після сільського господарства, металургії та машинобудування.

XS
SM
MD
LG