Доступність посилання

ТОП новини

«Народний фронт» не хоче розвалу коаліції – Геращенко


Антон Геращенко
Антон Геращенко

Розпад коаліції і дострокові парламентські вибори – це ризик «реваншу проросійських сил», і фракція «Народний фронт» не буде ініціатором такого сценарію. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив депутат він цієї політичної сили, член колегії МВС Антон Геращенко.

«Сьогодні не в інтересах держави Україна руйнувати коаліцію і проводити нові вибори, які можуть закінчитися реваншем сил проросійського характеру: згадайте 2015 рік», – сказав він.

«Фракція «Народний фронт» не була причиною розбрату, – додав Геращенко. – Ми намагаємося максимально коректно ставитися до заяв наших колег з коаліції, але коли цілий рік з моменту призначення уряду все не так, все не туди… Будь ласка, сформулюйте, якщо ви за відставку уряду, склад нового уряду, хоча б приблизно назвіть, хто цей чарівник має бути, який би змахнув чарівною паличкою і все зробив?»

Тим часом депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко зазначив в ефірі Радіо Свобода, що у фракції БПП ще не узгоджували кандидатури на заміну чинним міністрам.

«Якщо рейтинг довіри до тебе становить 8%, необхідно наступати на горло своїй пісні, в тому числі, й прем’єру», – сказав він.

Водночас Денисенко не виключив проведення цього року дострокових парламентських виборів.

«Я не виключаю, що можливі перевибори Верховної Ради, якщо насправді ситуація зайде в глухий кут», – додав депутат.

8 лютого лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що у прем’єр-міністра Арсенія Яценюка немає підтримки коаліції для ухвалення рішень у Верховній Раді, тому необхідно шукати вихід із цієї політичної кризи.

За словами Луценка, вже три фракції («Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія») заявили, що не хочуть бачити Яценюка на посаді прем’єра, і кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна, якщо вони не голосують.

Після цього у фракції «Народний фронт» заявили, що уряд коаліції «Європейська Україна» сформований п’ятьма парламентськими фракціями і є не персональним «урядом Арсенія Яценюка», а коаліційним урядом, очолюваним прем’єром Яценюком, тому відповідальність за роботу Кабінету міністрів несуть усі фракції коаліції.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, що ротаціям в уряді має передувати оновлена коаліційна угода. Повідомлялося, що в лютому представники коаліції обговорюватимуть ці зміни.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

Останнім часом українські політики дедалі частіше говорять про необхідність принаймні переформатування уряду, якщо не про створення нового Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG