Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську двом суддям оголосили про підозру через справи проти майданівців


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Двом суддям Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, які виносили неправомірні рішення проти учасників Євромайдану, оголошено про підозру. Про це повідомив прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук.

«Слідчі прокуратури області повідомили про підозри двом суддям Бабушкінського суду міста Дніпропетровська, які виносили неправосудні рішення про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту учасникам мирних акцій протесту, які відбувались у січні 2014 року. Зазначених осіб було притягнено до кримінальної відповідальності за частиною третьою статті 371 та частиною другою статті 375 Кримінального кодексу», – повідомив Матвійчук.

Як поінформував прокурор області, за клопотанням генпрокурора, одного із суддів зняли з посади, справа щодо нього наразі слухається в суді, іншого суддю оголосили в розшук.

Окрім того, керівник обласної прокуратури поінформував, що за обвинуваченням у злочинах, скоєних під час Революції гідності, на Дніпропетровщині на лаві підсудних перебувають 13 людей, зокрема, колишні заступники голів облради та облдержадміністрації, яких підозрюють в організації розгону мирної демонстрації 26 січня 2014 року біля будівлі ОДА, перешкоджанні мирній акції протесту та діяльності журналістів.

Також, поінформував прокурор, в суді розглядають кримінальне провадження, розпочате щодо колишніх заступників начальників обласної та міської міліції.

«Слідством встановлено, що саме ці особи давали вказівки іншим організаторам злочину почергово виводити з приміщень Дніпропетровської обласної адміністрації окремі групи цивільних осіб і так званих «тітушків» та розміщувати їх поруч з працівниками міліції для відтиснення учасників мирного мітингу з території скверу, розташованого поблизу будівлі облдержадміністрації», – зазначив прокурор області.

За даними прокурора, зараз завершується судовий розгляд кримінального провадження проти одного з організаторів «тітушок» у Дніпропетровську, поліція розшукує ще трьох осіб, які координували дії «тітушків» проти євромайданівців.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти. Тоді ж були затримані й утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадян, як учасники мітингу, так і непричетні люди. У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих прокуратура закрила.

XS
SM
MD
LG