Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко переконувала не захищати Крим? (Огляд преси)


Юлія Тимошенко тоді переконувала членів РНБО не чинити збройного спротиву в Криму – видання

Останнім часом влада шукала виходи відразу з двох глухих кутів, констатує газета «Сегодня». По-перше, їй треба було вирішити, що робити з урядом, по-друге – як бути з МВФ. Адже нові вимоги Фонду обрушилися несподівано. Три місяці наприкінці 2015 року парламент бився з Мінфіном, щоб вичавити з уряду зниження податків, ледве досягли якогось компромісу – і тут раптом МВФ пропонує звести все нанівець. Але, як попереджає видання, тут коса може наштовхнутися на камінь: проти вимог МВФ виступлять і опоненти уряду, і прихильники ліберальних реформ. Причому навіть аргумент неотримання траншу МВФ в даному випадку навряд чи допоможе, переконує газета у статті «Вихід у глухий кут».

Незабаром розсекретять протоколи і стенограми засідань РНБО 2014 року, на яких розглядались питання протистояння агресії Росії в Криму. Як пише «Газета по-україськи», Юлія Тимошенко тоді переконувала членів РНБО не чинити збройного спротиву в Криму й обіцяла особисто залагодити конфлікт миром. Це дуже нагадує її стиль, констатує експерт видання. Якщо це справді зафіксовано у протоколах засідань і їх опублікують, то це стане ударом і по Тимошенко, і по її фракції у Верховній Раді. Видання зазначає, що лідерка БЮТ купилася на примару дострокових виборів і зарано почала самостійну гру. Але для цього треба мати ресурс. А в неї його немає – ні у парламенті, ні в місцевих радах, переконує газета у статті «Тимошенко переконувала не захищати Крим».

Російські військкомати Криму почали набір резервістів, передусім із числа кримських татар. Як інформує газета «День», чоловіків віком до 50 років телефоном викликають до військкомату, де вручають повістки з вимогою наступного дня прийти з документами й бути готовими до мобілізації. Усе, що відбувається, пояснюється двома причинами, переконують газетярі. По-перше, в Росії для конфлікту на Донбасі резерви чоловічого населення для призову в бандитські загони вже вичерпані. «Влада» фейкових «ДНР» і «ЛНР» закриває шахти й заводи, щоб мобілізувати чоловіків в «армію». Тому в перспективі Росія готується до того, щоб використовувати на Донбасі якщо не всіх резервістів із Криму, то окремих «добровольців» із них, для чого можливий «примусовий призов». Про це газета стверджує в статті «Крим для Росії – резерв «гарматного м’яса».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG