Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні з Білоруссю волиняни заблокували близько 35 російських вантажівок


©Shutterstock
©Shutterstock

На Волині упродовж майже 10 годин активісти блокують в'їзд і виїзд з України російських вантажівок, таким чином, вони підтримують безтермінову акцію, яку розпочали сьогодні закарпатські активісти.

Люди вимагають заборонити транзитний рух вантажних автомобілів з російською реєстрацією автомобільними шляхами Волині як таких, що загрожують територіальній цілісності та суверенітету держави України.Вони посилаються також на рішення Волинської обласної ради щодо визнання Росії державою-агресором.

Як повідомив Радіо Свобода автомайданівець із Луцька Сергій Абрам, на кордоні з Білоруссю на автошляху Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече станом на 17:00 зібралося понад 35 вантажних автомобілів з номерними знаками Росії, які везли з Європи яблука та інші продукти, а з Росії, серед іншого, – сталь.

Абрам повідомляє також, що білоруські прикордонники призупинили рух вантажівок з державними номерними знаками Російської Федерації задля того, щоб через кордон могли рухатися легкові автомобілі.Їх активісти пропускають.

Як повідомляє прес-служба націоанальної поліції у Волинській області, в акції беруть участь близько півсотні людей. Окрім автомайданівців, це активісти спілок власників зброї та учасників АТО. Охорону громадського порядку забезпечують 10 працівників поліції.

Сьогодні увечері на кордоні з Білоруссю акцію планують розпочати й автомайданівці Рівненщини.

Від 1 лютого припинився в’їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських – в Росію. Мінтранс Росії і Міністерство інфраструктури і будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Російські перевізники вирішили здійснювати транзит до Європи через територію Білорусі й України. Через це активісти почали блокування доріг для фур із російськими номерами поблизу Нижніх Воріт на Закарпатті. Пізніше повідомили про початок аналогічних акцій на Львівщині.

XS
SM
MD
LG