Доступність посилання

ТОП новини

Уряд зупинив транзит російських вантажівок через Україну


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Як повідомили у прес-службі Кабміну, таке протокольне рішення ухвалили на урядовій нараді 15 лютого.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що у зв’язку з тим, що Росія в односторонньому порядку «здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії», Міністерство закордонних справ України направило Москві ноту з вимогою пояснити такі дії.

«До моменту отримання пояснень і вирішення даного спору Україна тимчасово зупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями Росії територією України», – заявив Арсеній Яценюк.

«Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів», – додав він.

За словами Яценюка, українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського союзу і звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Росією базових принципів СОТ.

Росія запровадила схожу заборону 14 лютого. У російському відомстві зазначили, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

На цю ж тему:

Учасники блокади російських вантажівок у Житомирській області, фото 13 лютого 2016 року
Учасники блокади російських вантажівок у Житомирській області, фото 13 лютого 2016 року

15.02.2016
«Ведмежа блокада» вантажівок країни-агресора

Або ми з Росією воюємо, або торгуємо – Москаль далі

13.02.2016
У Житомирській області активісти теж блокують російські фури

Активісти сповістили начальників обласних управлінь СБУ та Нацполіції про початок безстрокової акції протесту далі

14.02.2016
Буковина: активісти заблокували близько 30 російських вантажівок

Протягом останніх днів у кількох областях України почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію у відповідь на дії Росії далі

12.02.2016
«Ведмежа блокада» російських перевізників

Експерти вважають цю акцію шансом торгуватись за транзит територією Росії в Середню Азію далі
XS
SM
MD
LG