Доступність посилання

ТОП новини

Афанасьєв має зараження крові, його не лікують – адвокат


Геннадій Афанасьєв
Геннадій Афанасьєв

Засуджений в Росії кримчанин Геннадій Афанасьєв, який відбуває покарання у колонії № 25 в російському Сиктивкарі, має зараження крові, однак співробітники камери не надають йому необхідної медичної допомоги. Про це російській службі Радіо Свобода повідомив адвокат українця Олександр Попков.

За словами адвоката, його підзахисний вважає, що він заразився, коли його етапували в колонію в Сиктивкарі.

«Він довго їхав, не було ніяких умов прийняти душ, було холодно, брудно, білизну не видавали», – заявив Попков.

Адвокат повідомив, що через хворобу Афанасьєва направили в лікарню, проте лікарі «нічого не робили і відправили його назад», зараз йому не видають необхідні ліки.

Наразі російські тюремники цих заяв адвоката не коментували.

Кримського політв’язня Геннадія Афанасьєва, який засуджений в Росії і відбуває покарання у виправній колонії № 25 у російському Сиктивкарі, перевели в одиночну камеру в єдиному приміщенні камерного типу – закладі, розташованому в селищі Микунь, за сто кілометрів від Сиктивкара.

Афанасьєв є фігурантом кримінальної справи проти українського режисера Олега Сенцова, засудженого на 20 років позбавлення волі за звинуваченням в організації терористичної організації в Криму. Справу Афанасьєва розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення і свідчив проти інших фігурантів. Однак на процесі у справі Сенцова й активіста Олександра Кольченка він відмовився від свідчень, заявивши про тортури при допиті. Афанасьєв повідомив, що обмовив Сенцова і терористичної організації з їхньою участю у Криму не було.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними в’язнями.

XS
SM
MD
LG