Доступність посилання

ТОП новини

У «Народному фронті» заперечили можливість розвалу коаліції


Максим Бурбак, архівне фото
Максим Бурбак, архівне фото

Лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив після провалу голосування про відставку уряду, що парламентська коаліція ні в якому разі не розвалиться.

Як заявив він журналістам, розвал неможливий, бо діяльність коаліції є спільною відповідальністю чотирьох фракцій.

За його словами, він і мав сподівання, що «відповідальність переможе популізм».

Бурбак вважає, що під час проваленого голосування щодо недовіри Кабінетові міністрів було ухвалене «єдино правильне рішення», і «здоровий глузд і відповідальність за долю країни перемогли».

А заступник голови фракції Андрій Тетерук додав, що фракція буде й далі підтримувати діяльність уряду на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, лідером партії «Народний фронт».

Раніше у вівторок лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду, незважаючи на те, що перед цим резолюція про недовіру нинішньому урядові не була ухвалена. Луценко, виступаючи перед журналістами після голосування, заявив, що хоча його результати не призвели до відставки уряду, та засвідчили, що уряд, за його словами, вже не має підтримки парламенту й не зможе проводити закони.

А лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що відкликає з уряду свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, й на запитання, чи вийде фракція з урядової коаліції, відповіла, що «не можна вийти з того, чого не існує». За її словами, голосування щодо недовіри урядові засвідчило, що демократичної проєвропейської коаліції в парламенті не існує.

Раніше у вівторок Верховна Рада, вислухавши звіт прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його і визнала цю роботу уряду незадовільною, але при голосуванні про недовіру урядові за це набралося тільки 194 голоси за мінімально необхідних 226. Тепер нове голосування в цій справі можливе тільки на наступній сесії.

Перед цим президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущений і є запит на повне перезавантаження. «Поки що у прем’єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту», – заявив президент. При цьому Порошенко вважає, що «тотальне переформатування» уряду має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Блоку Петра Порошенка – Солідарність», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

XS
SM
MD
LG