Доступність посилання

ТОП новини

Запоріжжя приєдналося до всеукраїнської акції на підтримку прав вимушених переселенців


У Запоріжжі на майдані Героїв революції відбувся флеш-моб на підтримку вимушених переселенців «Нам потрібен дім». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники заходу розгорнули спеціально підготовлені плакати з написами «Нам потрібен дім», «Дякуємо волонтерам, вимагаємо дій від влади», «За пільгове кредитування».

Серед вимог, які висунули учасники акції – створення спеціальної державної програми пільгового кредитування вимушених переселенців для придбання постійного житла, а також побудови соціального житла для тих, хто не може самотужки придбати його. Організатори флеш-мобу також передали до облдержадміністрації й облради прохання створити робочу групу, яка б розробила аналогічну місцеву програму для Запорізької області.

«15-16 числа у Києві проходив Всеукраїнський форум переселенців, на якому були розроблені пропозиції не тільки щодо житла, а й правової та соціальної підтримки переселенців в Україні. Вони будуть передані сьогодні під час парламентських читань. Ми вважаємо, що не варто чекати програми на загальнодержавному рівні, а слід розробляти її на місцевому рівні. Залучення інвестицій під будівельні програми може дати поштовх для розвитку регіону. Якщо підштовхнемо до цього нашу місцеву владу, це зможе дати приток інвестицій і створення робочих місць», – розповіла організатор акції у Запоріжжі Анастасія Перепелиця.

Аналогічні флеш-моби сьогодні проходять у Києві, Черкасах, Дніпропетровську, Харкові, Конотопі.

За даними Запорізької ОДА, станом на 15 лютого на території області проживає майже 67,5 тисячі внутрішніх переселенців.

За даними Міністерства соціальної політики України, станом на 1 лютого на обліку перебуває понад 1,7 мільйона внутрішніх переселенців із Донбасу і Криму.

XS
SM
MD
LG