Доступність посилання

ТОП новини

У «Самопомочі» повідомили, що фракція прийде на вечірнє засідання Ради в четвер


©Shutterstock
©Shutterstock

Парламентська фракція «Самопоміч» заявила про готовність узяти участь у вечірньому засіданні Верховної Ради 18 лютого. Про це йдеться на сайті політичної сили у четвер.

«Усвідомлюючи важливість питань порядку денного на 18.02.2016, фракція «Самопомочі» попередила голову Верховної Ради та президента України про готовність підтримати законопроекти з «безвізового» пакету, відставку Генпрокурора, а також постанову про відставку прем’єр-міністра. Фракція повідомляє, що готова брати участь у засіданні Парламенту з 16:00 і просить врахувати таку позицію під час внесення важливих питань на розгляд парламенту», – йдеться в повідомленні.

У «Самопомочі» також повідомили, що сьогодні відбудеться засідання, на якому ухвалять остаточне спільне рішення партії та фракції «Самопомочі».

На засіданні парламенту у середу в повному складі не прийшли фракції «Самопоміч» та «Батьківщина». Свою відсутність її члени пояснили незгодою з голосуванням за відставку уряду. Напередодні фракція «Батьківщина» заявила про вихід з коаліції. У «Народному фронті», який очолює прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, заявили, що «Батьківщина» провокує дострокові вибори.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії.

XS
SM
MD
LG