Доступність посилання

ТОП новини

Байден привітав рішення Порошенка про відставку Шокіна – Білий дім


Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п) під час зустрічі в Києві (фото архівне)
Джо Байден (л) і Петро Порошенко (п) під час зустрічі в Києві (фото архівне)

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком привітав його рішення про відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України, повідомив Білий дім.

«Віце-президент привітав рішення президента Порошенка замінити генерального прокурора Віктора Шокіна, що відкриє шлях для необхідної реформи прокурорської служби», – йдеться в повідомленні.

Також у Білому домі зазначили, що Байден у розмові з Порошенком високо оцінив схвалення антикорупційного законодавства, на якому наполягає МВФ.

«Віце-президент закликав президента Порошенка продовжити працювати у цьому позитивному напрямку для успішної реалізації нового законодавства і продовження помітного прогресу антикорупційних реформ за підтримки США та ЄС», – додав Байден.

Водночас прес-служба голови української держави раніше повідомила, що Порошенко телефоном поінформував віце-президента США Джо Байдена про погіршення ситуації на Донбасі. Порошенко також звернув увагу на успішну підтримку в парламенті внесених ним «безвізових» законів.

Джо Байден є частим співрозмовником Петра Порошенка, телефоном і особисто, виступаючи від імені США як одного з головних союзників України в її протистоянні російській агресії і водночас як одного з головних чинників, що вимагають від України реформ.

XS
SM
MD
LG