Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК: щодо екс-співробітників податкової Криму відкрили провадження про держзраду


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Автономної республіки Крим при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження щодо колишніх працівників головного управління Міністерства доходів і зборів в АР Крим і головного управління Міністерства доходів і зборів в місті Севастополі за ознаками кримінального злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Як повідомляє прес-служба відомства, встановлено, що ці працівники, «знаючи про незаконність проведеного «референдуму», створення представницьких та інших органів влади на території АР Крим та міста Севастополя, вступили на службу в незаконно створені органи – «інспекції Федеральної податкової служби Росії у республіці Крим і Севастополі», чим забезпечили їхнє функціонування і сприяли представникам Росії в проведенні підривної діяльності на території України».

Відповідно до закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали цього кримінального провадження направлені в Генеральну прокуратуру України для визначення підслідності.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура України розслідує злочин, передбачений частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), вчинений суддями Криму та міста Севастополя.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом «референдум про самовизначення» Криму. За твердженням самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації».

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій щодо Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG