Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі розігнали мітинг проти демонтажу пам'ятника Леніну (фотогалерея)

У Запоріжжі у неділю представники місцевої самооборони, цивільного корпусу «Азову» та активісти місцевого Майдану завадили проведенню під стінами Запорізької міськради мітингу проти демонтажу пам'ятника Леніну. Заявка на його проведення з 11-ї до 14-ї години була подана напередодні до міських органів влади.
За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, учасники акції – понад сотня людей – автобусами прибули у Запоріжжя з Мелітополя (міста за 125 кілометрів від обласного центру).
Запорізькі активісти після спілкування з мелітопольцями змусили їх повернутися до автобусів, один із транспортних засобів закидали яйцями. Сімох осіб, серед яких були і організатори мітингу, представники Запорізької самооборони та Цивільного корпусу «Азову» затримали та передали правоохоронцям.
«Для того, щоб люди не вчинили самосуд, затриманих вивезли до райвідділу. Міліція зараз організує їхнє повернення до додому. Люди усі з Мелітополя та навколишніх районів», – розповів прес-секретар Запорізької самооборони Антон Алексеєнко, який брав участь у затримані учасників мітингу проти демонтажу пам'ятника Леніну. Він каже, що мітингувальникам за участь в акції пропонували гроші.
За даними кореспондента Радіо Свобода, учасники мітингу проти демонтажу пам’ятника не приховували, що приїхали з Мелітополя. Вони заявляли, що приїхали у Запоріжжя «попрощатися з пам'ятником Леніну» і що виступають проти його знесення.
19 лютого Запорізька міська рада ухвалила рішення про демонтаж пам’ятника Леніну.

Зображення 16x9

Євгенія Назарова

Співпрацює з Радіо Свобода з 2015 року. Народилася в 1985 році у Запоріжжі. У 2007 році закінчила історичний факультет, а у 2011 році – аспірантуру Запорізького національного університету. Має ступень кандидата історичних наук. Із 2013 року працює у сфері журналістики.

XS
SM
MD
LG