Доступність посилання

ТОП новини

США та Росія погодили умови перемир’я в Сирії


Військові сирійської армії інспектують місце обстрілу у Дамаску 21 лютого
Військові сирійської армії інспектують місце обстрілу у Дамаску 21 лютого

США і Росія погодили план перемир’я в Сирії, яке має набути чинності в суботу, 27 лютого. Про це повідомив телеканал «Аль-Джазіра», посилаючись на проект угоди, який опинився в розпорядженні каналу. Цю інформацію підтвердили й американські офіційні особи в коментарі агентству Associated Press.

У документі йдеться про те, що сторони погодили терміни й умови припинення воєнних дій між урядовими силами Сирії й озброєною сирійською опозицією. Під дії угоди не підпадають екстремістська організація «Ісламська держава», пов’язаний з угрупованням «Аль-Каїда» «Фронт ан-Нусра» та інші угруповання, які Рада безпеки ООН визнала терористичними. Росія і США продовжать завдавати повітряних ударів по їхніх позиціях.

За офіційними повідомленнями зі США, у понеділок увечері відбудеться телефонна розмова між президентом США Бараком Обамою і президентом Росії Володимиром Путіним, після чого мають офіційно оголосити про домовленість щодо перемир’я в Сирії.

У суботу держсекретар США Джон Керрі заявив, що він і його російський колега, міністр закордонних справ Сергій Лавров досягли попередньої угоди про умови припинення збройного протиборства в Сирії.

У неділю в результаті серії вибухів у Дамаску загинули 83 людини, а в Хомсі - 59. Представники угруповання «Ісламська держава» заявили, що теракти були організовані їхніми силами.

XS
SM
MD
LG