Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина демонструє найвищий профіцит бюджету від моменту об’єднання


(©Shutterstock) Штаб-квартира Європейського центрального банку (ЄЦБ) у Франкфурті-на-Майні (Німеччина)
(©Shutterstock) Штаб-квартира Європейського центрального банку (ЄЦБ) у Франкфурті-на-Майні (Німеччина)

Економіка Німеччини демонструє рекордний профіцит у 2015 році і таким чином стає найбільшою в Європі, яка засвідчує «тверде і послідовне» зростання. Про це повідомили у вівторок представники управління Федеральної служби статистики Німеччини. «В абсолютному вираженні це - найбільший профіцит, якого досягла держава з часу об'єднання Німеччини» – йдеться у повідомленні відомства.

Загальний профіцит Німеччини склав 19,4 мільярда євро (21 млрд доларів), що в абсолютному вираженні є найвищим показником з моменту об'єднання країни в 1990 році.

Профіцит, вимірюваний в співвідношенні до валового внутрішнього продукту (ВВП), склав 0,6 відсотка загального обсягу виробництва.

Як повідомляє DW, одним із головних чинників економічного підйому стало збільшення державних видатків на потреби біженців, які прибувають до Німеччини. Лише це призвело до зростання споживчих витрат держави на 1 відсоток. Приватні домогосподарства в Німеччині натомість збільшили свої видатки на 0,2 відсотка. Крім того, споживачі змогли виграти від зростання зарплат, рекордних показників зайнятості та низьких цін на енергоносії.

У 2014 році Німеччина домоглася профіциту в 8,9 мільярда євро, або 0,3 відсотка ВВП.

XS
SM
MD
LG