Доступність посилання

ТОП новини

На запуск Агентства з питань відновлення Донбасу в 2015-му витратили понад 2 мільйони гривень


Бюджетні видатки на запуск Державного агентства з питань відновлення Донбасу в 2015 році становлять 2,032 мільйона гривень. Така інформація міститься на сайті Державного казначейства України в розділі «Виконання Державного бюджету», повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

За інформацією з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів e-data, значна частина коштів агентства була витрачена на організаційне забезпечення діяльності нового органу влади. Зокрема, з цієї суми у грудні 2015 року Державне агентство з питань відновлення Донбасу заплатило майже 800 тисяч гривень за оргтехніку. Понад 200 тисяч гривень було витрачено на програмне забезпечення, 53 тисячі гривень на канцтовари, 42 тисячі гривень на килими. 39 тисяч гривень заплатили за господарські товари.

Державне агентство з питань відновлення Донбасу було створене у вересні 2014 року постановою Кабінету міністрів України.

Лише влітку 2015 року уряд оголосив про намір виділити структурі понад чотири мільйони гривень на функціонування.

У 2016 році на роботу агентства в бюджеті закладено понад сім мільйонів гривень, з яких 5,1 мільйона гривень виплатять заробітною платою, а 530 тисяч заплатять за комунальні послуги.

За словами віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, Державне агентство з питань відновлення Донбасу стане ключовим у координації проектів допомоги територіям, постраждалим від російської агресії на сході України.

Воно координуватиме використання державних субвенцій, кредитних ресурсів, а також діяльності міжнародних гуманітарних організацій.

XS
SM
MD
LG