Доступність посилання

ТОП новини

Крим позбудеться анексії у 2017 році (огляд преси)


Без змін усередині країни неможливо повернути окуповані території

Газета «День» нагадує, що рівно два роки тому почалася анексія Криму і російська агресія в Україні. Однак питань за цей час не поменшало. Чи можна було уникнути трагедій? До яких дій вдаються зараз, щоб виправити помилки? Як переконує експерт видання, нині Київ не займається питанням повернення Криму. Верховна Рада після виборів 2014 року мусила створити комітет з питань окупованих, прифронтових територій і системно займатися законодавчим забезпеченням вирішення цих завдань. Однак цього не сталося. Видання наголошує, що без зусиль усередині країни неможливо повернути окуповані території. За чіткої, цілеспрямованої й злагодженої роботи української влади, повернення Криму може стати реальністю у 2017 році. І якщо Київ не буде до цього готовий, повернення може затягнутись на довгі роки. На цьому експерт газети «День» наголошує в публікації «Напівзаходи для півострова?».

В Україні зараз ситуація абсолютної непевності. Зокрема, щодо генпрокурора. Він, як зазначає тижневик «Країна», залишається центральною фігурою в боротьбі з корупцією. Адже всі важливі справи, що мали передати в Національне антикорупційне бюро, залишили в ГПУ. Експерт видання переконує, що в країні впроваджуються реформи, і в деяких сферах є серйозні зрушення. Так, у Мінюсті змінили систему місць ув’язнення. Знищили корупцію в реєстраційній службі, віддавши її функції приватним нотаріусам. Створюється приватна альтернативна виконавча служба. Серйозну реформу провело МВС. «Нафтогаз» перестав бути чорною дірою. Але рівень життя падає, й люди не готові визнавати, що уряд щось робить, зазначає експерт. Водночас через парламент проходить тільки один із трьох реформаторських законів, що готує Кабмін. Дві третини застряють у Верховній Раді надовго. Однак, як переконує експерт тижневика «Країна», дострокові вибори в парламент – згубні для країни. Соціологи твердять, що склад наступної Ради буде набагато гірший за нинішній.

В цьому ж числі тижневик «Країна» зауважує, що революція остаточно ще не перемогла. Тому протистояння старого та нового в політиці продовжується. Держава втрачає запас міцності і не формує фундаменту для майбутнього. Про причини і зміни, які варто очікувати в нинішньому році, тижневик розповідає в статті «Яким буде третій рік без Януковича».

Як на законних підставах продати квартиру, що перебуває на тимчасово непідконтрольній Україні території? Це одне з питань, якими найчастіше цікавляться власники житла. Юридичну консультацію пропонує газета «Факти» у рубриці «Не зайве знати».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG