Доступність посилання

ТОП новини

Засідання суду над екс-працівником СБУ завершилося скандалом


Суд над екс-сбушником Олександром Щеголєвим завершився скандалом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Екс-сбушника Олександра Щеголєва облили зеленкою у залі суду

Засідання суду над колишнім начальником управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександром Щеголєвим закінчилося інцидентом: після засідання суду потерпілий на прізвище Ярош, який фігурує у матеріалах справи, облив Олександра Щеголєва та його адвокатів зеленкою. Сам юнак стверджував у суді, що приїхав заради засідання із зони АТО, а на одязі мав нашивку із символікою формування «Азов».

Хлопця вивели із зали вже після того, як він спустошив два флакони із зеленкою. Адвокати викликали поліцію за фактом нападу і в подальшому вимагатимуть не допускати громадянина Яроша на засідання.

Раніше в четвер стало відомо, що справа колишнього начальника управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Щеголєва може бути розглянута в іншому суді. На цьому наполягає сторона захисту підсудного. Апеляційний суд міста Києва має визначити, в якому саме суді розглядатимуть справу за звинуваченням у силовому розгоні Майдану 18-19 лютого 2014 року. Таке рішення виніс Шевченківський райсуд міста Києва 25 лютого.

Олександр Супрун, прокурор відділу Генеральної прокуратури назвав таке рішення логічним. «Провадження доволі складне. Для того, щоб суд зміг виважено дослідити підсудність, справу направили до апеляційного суду. Основні ключові моменти були вирішені. Будемо чекати рішення апеляційного суду», – зазначив прокурор.

Слідчі встановили, що Щеголєв, діючи у складі організованої групи осіб, до складу якої входили колишні високопосадовці, з «метою розгону мітингувальників із майдану Незалежності у Києві, на виконання злочинного наказу керівництва, 18 лютого 2014 року ухвалив рішення про проведення працівниками СБУ за підтримки органів внутрішніх справ антитерористичної операції у центральній частині Києва, у результаті чого заподіяні тяжкі наслідки у вигляді загибелі людей».

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого.

XS
SM
MD
LG