Доступність посилання

ТОП новини

На окупованому Донбасі убиватимуть непокірних «отаманів» (огляд преси)


Для ліквідації непідконтрольних Росії командирів бойовиків до Донецька з Росії прибув оперативний загін – видання

Газета «Україна молода» пише, що для ліквідації непідконтрольних Росії окремих командирів бойовиків до Донецька прибув зведений оперативний загін зі складу підрозділів спецпризначення ГРУ та ФСБ чисельністю близько 150 осіб. Видання нагадує, що наприкінці січня бойовики угрупування «ДНР» ліквідували «роту спеціального призначення «Троя», представники якої відкрито виступали проти дій ватажка кремлівського прихвостня Олександра Захарченка. Найближчим часом відбудуться чергові розборки у середовищі сепаратистів та окупантів із гучними ліквідаціями непокірних «отаманів», прогнозує газета.

«Газета по-українськи» переконує, що у Криму серед людей панують розгубленість, невпевненість, страх і агресія. Адже понад 70 відсотків жителів заробляли на курортному сезоні. Цей дохід зник. Вони не можуть вільно обирати професію, телеканали і пресу, висловлювати думки. Повністю відсутні банківські послуги. А для окупантів усі кримчани – нелояльне населення. Крим цікавий Путіну як військова база. Там планують розмістити 120 тисяч військових. Щоб забезпечити їх, потрібно 500 тисяч населення. Ще мільйон людей російська влада намагатиметься виселити. Сильна підтримка Росії залишилася тільки в Севастополі й Керчі. Там найбільше корінних росіян. Тому, як переконує газета, Україна вже має напрацьовувати шлях повернення Криму. Організувати повну економічну блокаду, відстоювати збереження санкцій у Європі проти Росії. Не лише кримських, а й донбаських. Це має бути комплекс заходів економічного й політичного плану. Також потрібна координація країн Чорноморського регіону. Туреччина та Грузія можуть виступити союзниками України, наголошує видання.

Уже ціле покоління українців виросло на незаконному видобутку бурштину. Як наголошує експерт газети «День», сформувалися люди, які звикли, що можна нічого не робити, піти в ліс – і стати власником джипа, автобуса тощо. Коментуючи ситуацію із затягуванням ухвалення закону про видобування та реалізацію бурштину, експерт переконує, що головна дискусія, яка триває сьогодні у владних кабiнетах – не про те, як ліквідувати бурштинову мафію, а про те, хто її очолить. На цьому газета наголошує в статті «Лісова пісня. Реквієм».

Нині на військову службу за контрактом зголосилися близько 8 тисяч українців, майже 7 тисяч із них уже підписали договори. Набір триватиме до березня. Потім вирішуватимуть, чи потрібна сьома хвиля мобілізації. Докладніше про вимоги до контрактників і до призовників розповідає «Газета по-українськи».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG