Доступність посилання

ТОП новини

На зміну одному чинному уряду претендують два (огляд преси)


Oдин уряд формується в підкилимних іграх парламенту, другий, технократичний, бореться за владу в відкритому протистоянні

Не доводячи до кінця розслідування резонансних справ, влада засвідчує своє небажання що-небудь змінювати, переконує тижневик «Фокус». Видання нагадує, що за останні два роки розпочато більше ніж десяток резонансних розслідувань, і перші особи країни неодноразово заявляли, що беруть їх під особистий контроль. Незважаючи на це, справи перетворилися на «висяки». Корумпованість української Феміди, недосконалість законодавства, корпоративна солідарність правоохоронців можуть поставити хрест на розслідуванні багатьох знакових кримінальних справ. Про наслідки і про які конкретно справи йдеться, тижневик розповідає в статті «Справа честі».

В цьому ж числі у статті «Траєкторія протесту» «Фокус» розповідає, чому невдоволення українців зростає, але справжній протест ще не дозрів.

Кабмін доживає останні дні. Йому на зміну йдуть два нових уряди. За інформацією тижневика «Новое время», один формується в підкилимних іграх парламенту, другий, технократичний, бореться за владу в відкритому протистоянні. Експерти видання допомогли тижневику визначити 20 українських топ-менеджерів, із яких міг би складатися уряд технократів. Серед обраних – Наталія Яресько, Андрій Пивоварський, Олена Волошина… Про те, які шанси прийти до влади в уряду технократів, тижневик розповідає в статті «Ідеальний уряд».

Імітуючи боротьбу з корупцією, Україна ризикує втратити все. Через відчуття дежавю Захід може опустити руки, дозволивши Володимиру Путіну «перемогти». Про це тижневик «Новое время» попереджає в публікації «Спускаємо на гальмах».

Через корупцію та зарегульованість економіки Україна поки що немає шансів на великі виробничі проекти в оборонці з потужними західними гравцями. Вихід – співпраця з Польщею, переконує «Український тиждень». Конкретніше про перспективи України у світовій оборонній індустрії йдеться в матеріалі «Закритий ринок».

Хоч би якою формою прикривали Міненерговугільпром і «Нафтогаз» зміст структурної та корпоративної реформи, суть у тому, що вони намагаються контролювати потоки, які вислизають, – ресурсні, отже, і грошові. Як нагадує «Дзеркало тижня», НАК «Нафтогаз України» – хоча й на 100% державне, але все-таки акціонерне товариство. А все йде до приватизації підприємств, які входять до групи «Нафтогазу». Отже, НАК має бути зацікавлена в еволюції свого бізнесу – вже краще очолити цей процес, ніж опинитися за його бортом. Докладніше тижневик розповідає в статті «Корпоративна несумісність».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG