Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисник: на адмінкордоні з Кримом затримані троє українських активістів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомила про затримання українських активістів на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом на пункті пропуску «Чонгар» 29 лютого. Про це вона заявила в ході прес-конференції в Києві, повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії.

За її словами, мова йде про трьох активістів Українського культурного центру, який працює в Криму.

«Це Михайло Батрак, Галина Балабан, а також Ірина Данилович. Зараз вони затримані російськими органами, ФСБ. Нам невідомо, що з ними відбувається. Вони їхали з Києва додому, в Крим, вони живуть в Сімферополі», – розповіла Скрипник.

За її словами, підстави для затримання також невідомі, з активістами немає зв’язку.

Офіційних коментарів силових відомств Криму, підконтрольних Росії, наразі немає.

Минулого тижня повідомлялося про затримання на адмінкордоні з Кримом активіста Українського культурного центру Вельдара Шукурджієва.

Після анексії Росією Криму в 2014 році між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративний, але фактично – справжній кордон.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG