Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив поліцейського Олійника під цілодобовий домашній арешт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для поліцейського Сергія Олійника із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Олійника підозрюють у тому, що він застосував зброю для затримання автомобіля-порушника, в результаті чого смертельно поранив пасажира.

Суд постановив звільнити його з-під варти негайно в приміщенні суду.

18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника. Після цього рішення голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе закликала не допустити, щоб цей випадок став «інквізицією» для поліції». 21 лютого у Києві на Софійській площі відбулася акція на підтримку патрульної поліції.

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль і поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Після цього столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. Всього у справі призначили понад 20 експертиз.

1 березня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід водію BMW Ростиславу Храпачевському – його відпустили під особисте зобов’язання.

XS
SM
MD
LG