Доступність посилання

ТОП новини

США: швидка відмова від ракетних двигунів Росії може коштувати до 5 мільярдів доларів 


Запуск ракети-носія Atlas V з космічним літаком X-37B з мису Канаверал
Запуск ракети-носія Atlas V з космічним літаком X-37B з мису Канаверал

Швидка відмова США від російських ракетних двигунів для запуску американських супутників може обійтися Вашингтону у додаткових близько 5 мільярдів доларів. Про це заявила секретар Військово-повітряних сил США Дебора Джеймс 3 березня під час виступу на засіданні комітету Сенату з питань Збройних сил.

За її словами, зусилля ВПС США щодо розробки власного ракетного двигуна для космічних супутників просуваються, але швидка заборона на російські ракетні двигуни РД-180 змушує хіба що обрати інших постачальників.

«Попередній аналіз засвідчує, що перехід (щодо використання інших ракет – ред.) може скласти від від 1,5 до 5 мільярдів додаткових витрат», – сказала Джеймс, додавши, що чим швидшою буде повна заборона РД-180, тим вищою буде вартість «замінників».

Раніше голова сенатського комітету зі збройних сил Джон Маккейн наполіг, щоб США якнайшвидше покінчили із залежністю від російських ракетних двигунів. Він заявляв, що вимагатиме обмеження чинності законопроекту, який передбачає послаблення заборони на купівлю російських двигунів, накладеної після анексії Росією Криму в 2014 році. Заборону Вашингтон послабив через високу вартість і складність пошуку заміни.

XS
SM
MD
LG