Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві відклав слухання у справі екс-прокурорів через неявку сторони обвинувачення


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голосіївський районний суд Києва переніс засідання у справі колишнього заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури України Володимира Шапакіна і колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця на 10 березня. Як заявив суддя, причиною перенесення стало те, що до суду не прийшла сторона обвинувачення.

Екс-заступник прокурора Київської області після засідання заявив, прокурори не з’явилися на засідання, бо не мають доказів провини підсудних. Корнієць додав, що таким чином прокуратура вирішила «максимально відтягувати» розгляд провадження у суді.

Минулого тижня у Генпрокуратурі повідомили, що змінили склад групи прокурорів у справі Корнійця і Шапакіна. Старшим групи обвинувачів призначили заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив агенції «Українські новини», що ГПУ очікує пояснень від Сакварелідзе щодо того, чому сторона обвинувачення не прийшла на суд 7 березня.

Сакварелідзе вранці 7 березня в ефірі Радіо Свобода заявив, що не буде здійснювати процесуальне керівництво цією справою. «Є досвідчений прокурор, який паралельно виступає у справах Майдану, Яніс Сімонов. Він буде підтримувати державне обвинувачення. Решта слідчих, шістнадцять людей, у підвішеному стані через реорганізацію Генеральної прокуратури», – сказав Сакварелідзе.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.

За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця і Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, за даними ГПУ, під час обшуків у них виявили близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю і 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю. Корнієць також вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала до суду провадження стосовно екс-прокурорів.

XS
SM
MD
LG