Доступність посилання

ТОП новини

Легкої прогулянки у Путіна в Україні не буде – Полторак


Навчання військовослужбовців Національної гвардії України
Навчання військовослужбовців Національної гвардії України

Київ продовжує активно співпрацювати з Вашингтоном, Лондоном та Брюсселем над реформуванням збройних сил – міністр оборони України

Мінським домовленостям вже більше року, втім Росія так і не відмовилась від своїх агресивних планів щодо України, каже міністр оборони Степан Полторак.

«Кожного дня на територію Донецька та Луганська прибувають ешелони з технікою, з набоями, з пальним і запасами. Російська Федерація створила у Донецьку та Луганську два армійські корпуси і забезпечила їх сучасною технікою. Керівництво корпусами здійснюють офіцери регулярної російської армії. Росія в Донецьку і Луганську зосередила величезну кількість озброєння та техніки. Лише артилерійських систем близько тисячі, танків – 600. Цього озброєння вистачило б на озброєння середньої армії будь-якої країни світу», – заявив Степан Полторак.

Україна ж продовжує нарощувати свій військовий потенціал, додає міністр оборони. «Легкої прогулянки у пана Путіна і Російської Федерації, якщо вони наважаться на відкриту агресію проти України, не буде».

За словами Степана Полторака, з початку російської агресії, військово-промисловий комплекс України був фактично знищений, і Київ потребує летальної допомоги: як протитанкової зброї, так і засобів протиповітряної оборони. І досі сподівається отримати її від США. Щоправда, додає він, Сполучені Штати були першою країною, яка відгукнулася на прохання України про допомогу. Каже, що і нині США роблять все можливе, щоб підтримати українські Збройні сили.

«Ми отримали від Сполучених Штатів всебічну підтримку. В першу чергу, це матеріальна допомога. Ми отримали можливість готувати наших військових за допомогою інструкторів Сполучених Штатів, ми отримали дорадчу допомогу, а також допомогу матеріальними засобами: військові шпиталі, можливість лікувати наших військових та інші заходи, які надали Сполучені Штати», – додав Степан Полторак.

Київ продовжує активно співпрацювати з Вашингтоном, Лондоном та Брюсселем над реформуванням збройних сил.

Ми відпрацювали всі стратегічні документи оборонного планування. Зараз на завершальній стадії перебуває стратегічно-оборонний бюлетень, це є дорожня карта реформування Збройних сил
Степан Полторак

«Дуже важливу роль відіграють радники, які працюють зі Сполучених Штатів, Великобританії, з Європейського союзу, з НАТО. Разом з ними ми відпрацювали всі стратегічні документи оборонного планування. Зараз на завершальній стадії перебуває останній стратегічний документ – стратегічно-оборонний бюлетень, де чітко визначено порядок реформування Збройних сил і Міністерства оборони. Це є дорожня карта реформування Збройних сил», – зазначив міністр оборони України.

Степан Полторак додає, що Збройні сили України готові до захисту Батьківщини. Реформи, які проводяться у Міністерстві оборони й Генштабі разом з відновленням вітчизняного ОПК покращать обороноздатність країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG