Доступність посилання

ТОП новини

Тест Савченко для українських політиків (огляд преси)


Савченко вже сьогодні стала образом, яким спекулюють політики

«Тест Надії Савченко, або Що тримає Україну в «сірій зоні» Росії» – у статті під таким заголовком газета «День» пише, що в історії з Надією Савченко в українських політиків бере гору їхня споконвічна хвороба неспроможності консолідуватись та знаходити спільні рішення. Одні політики намагаються вдарити цією темою по президенту, мовляв, Порошенко нічого не робить для повернення Савченко, інші по Тимошенко, яка ще восени 2014 року стверджувала, що у неї є абсолютно чіткий план повернення льотчиці. Українське суспільство нині опинилося в заручниках політиків, які не здатні поставити державні інтереси вище вузькопартійних. «День» наголошує, що Савченко вже сьогодні стала образом, яким спекулюють політики.

На Донбасі – дедалі більше локальних боїв, а українська розвідка ледь встигає оприлюднювати прізвища загиблих російських військових, констатує газета «Україна молода». Прізвища загиблих російських загарбників регулярно оприлюднює українська розвідка. Група волонтерів «Вантаж-200 з України в Росію» інформує, що від початку окупації Донбасу там загинули майже 2,1 тисячі громадян Росії, серед яких переважно кадрові військовослужбовці та журналісти.

Газета «Сегодня» інформує, що зараз в заручниках на території Росії перебувають кілька десятків українців – і військові, і цивільні. З них, за даними українського МЗС, офіційно політичних в'язнів – 11 осіб. І багато в чому їхні долі схожі з долями Савченко, Сенцова і Кольченка. Їх об'єднує те, що свого часу вони висловлювали свою проукраїнську позицію і виступали проти окупації українських територій, в основному – проти анексії Криму. Однак в міністерстві наголошують, що список заручників може виявитися в рази більшим. Наприклад, хтось міг бути викрадений з Криму або з Донбасу. Про те, що робить Україна для їхнього звільнення, видання розповідає в статті «В'язні в Росії».

Експерт «Газети по-українськи» нагадує, що незабаром після Помаранчевої революції до влади прийшла Партія регіонів. Зараз «Опозиційний блок» має близько 10 відсотків підтримки. І це – без Криму й окупованої території Донбасу. І рейтинг «Опоблоку» зростає, не зважаючи на те, що ця політична сила при владі була непродуктивна. І в опозиції залишилась така ж. У Верховній Раді вони служать «милицями» влади. Коли голосів не вистачає – добирають в «Опоблоку». Про причини зговірливості так званих «опозиціонерів» і про її наслідки для чинної влади розмірковує «Газета по-українськи».

В Україні почастішали випадки неадекватної поведінки водіїв. Як розповіли «Сегодня» в прес-службі Управління безпеки дорожнім рухом МВС, ситуації, коли автомобілісти ображають і погрожують патрульним звільненням з роботи, фіксуються практично щодня. Часом трапляються інциденти, які вражають не лише патрульних. Про них газета розповідає в статті «Автохами: долі «героїв».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG