Доступність посилання

ТОП новини

Криворізька ТВК частково задовольнила скаргу на агітацію за чинного мера


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Криворізька міська виборча комісія частково задовольнила скаргу одного з кандидатів на посаду міського голови щодо агітаційної продукції чинного мера Юрія Вілкула, який теж балотується на виборах. Відповідне рішення було ухвалене на черговому засіданні комісії в середу, підтвердили в ТВК.

За даними ТВК, кандидат вимагав від комісії визнати соціальну акцію з виплати по 500 гривень допомоги за рахунок міського бюджету 100 тисячам малозабезпечених родин криворіжців непрямим підкупом виборців з боку мера й надав для цього докази – листівки з інформацією про акцію.

Комісія не вбачає підкупу виборців в цій акції, однак листівки з повідомленням про неї були визнані агітаційною продукцією. З огляду на те, що друковані матеріали не містили вихідних даних, комісія вирішила передати їх до поліції.

Як повідомив Радіо Свобода криворізький правозахисник Валерій Романов, присутній на засіданні комісії, загалом ТВК розглянула 5 скарг від кандидатів в мери, три з них були частково задоволені.

У громадянській мережі «Опора» підтвердили, що спостерігачі неодноразово фіксували листівки щодо виплати 500 гривень з ініціативи мера та міськради в приміщеннях органів місцевого самоврядування, магазинах, громадському транспорті.

На початку лютого в Кривому Розі міська влада оголосила про початок виплати одноразової грошової допомоги малозабезпеченим та бюджетникам – у рамках соціальної програми, ініційованої мером Юрієм Вілкулом. На кожне домоволодіння, де живуть пільговики, мають видати по 500 гривень. Влада запевнила, що в бюджеті за минулий рік були невикористані кошти, які вирішили витратити на підтримку соціально незахищених. Однак в місті, яке після низки виборчих скандалів готується до позачергових виборів міського голови, правозахисники та спостерігачі «Опори» розцінили цю акцію як непрямий підкуп виборців.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу призначені на 27 березня. Кандидатами є 15 людей, серед яких є висуванці партій та самовисуванці.

XS
SM
MD
LG