Доступність посилання

ТОП новини

Чи наважиться Порошенко замінити Яценюка? (Огляд преси)


Заради збереження коаліції Банкова не наважиться на заміну прем’єра

Попри імунітет, який до вересня отримав прем’єр Арсеній Яценюк, розмови про його ймовірну відставку не вщухають. Однак, оскільки питання про недовіру уряду не розглядається двічі протягом однієї сесії, для такої рокіровки існує тільки одна можливість – добровільне «зречення» Яценюка. І прем’єр, за інформацією газети «Україна молода», дав себе вмовити й готовий пристати на таку пропозицію. Найвищу урядову посаду запропонували Наталії Яресько. Однак на певній стадії Порошенко та Яценюк почали розглядати альтернативу Яресько – кандидатуру Володимира Гройсмана. Про його шанси сісти у прем’єрcьке крісло розмірковує «Україна молода».

Тритижнева пауза, взята депутатами на вирішення питання про майбутнє парламентської більшості, нічого не дала, констатує газета «Сегодня». Однак, як наголошує видання, найімовірніше, в основі коаліції лишаться депутати з «Народного фронту» і «Блоку Петра Порошенка». І заради збереження коаліції Банкова не наважиться на заміну Яценюка. Звідси і черговий прихований заклик спікера до прем'єра – мовляв, подумай ще раз. Але справа не тільки в амбіціях Яценюка – «фронтовики» розуміють, що їхня фракція в разі відставки прем'єра приречена розчинитися в президентській фракції. Відома фраза «незамінних немає» у даному випадку не працює, наголошує газета.

Серед європейських країн Україна найменше витрачає грошей на ув’язнених, інформує газета «Україна молода». Водночас, загальна кількість ув’язнених в Україні у 2014 році складала 92 290 осіб, тобто 204 ув’язнених на 100 тисяч мителів. Незважаючи на те, що цей показник знизився на 50% у порівнянні з 2012 роком, він, як і раніше, значно вищий, ніж у решті європейських країн. Про це газета пише у статті «Довго сидять, мало їдять».

В Україні утилізують лише трохи більше 4 відсотків побутових відходів, тільки 2,5 відсотка переробляють на вторинну сировину, майже 2 відсотка спалюється, решта – йде на сміттєзвалища. Про те, як зарадити ситуації, розповідає газета «Голос України» у публікації «Змусити виробників відповідати за утилізацію упаковки».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG