Доступність посилання

ТОП новини

Вивівши війська з Сирії, Путін переключить всю увагу на Україну – МакКейн


Російські військові літаки залишають територію Сирії
Російські військові літаки залишають територію Сирії

«Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна»

Американський сенатор Джон МакКейн заявив, що рішення Росії вивести основну частину своїх військ із Сирії означає, що Москва завершила створення нової ситуації на місцях, більш сприятливої для президента Сирії Башара Асада.

Голова комітету Сенату США з питань збройних сил МакКейн також висловив стурбованість, що тепер Москва повністю перемкне свою увагу на Україну.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті сенатора.

Джон МакКейн
Джон МакКейн

«Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, свідчить про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання», – заявив республіканський сенатор з Аризони.

Він також піддав різкій критиці адміністрацію президента США Барака Обами за «бездіяльність» у Сирії.

«Адміністрація пояснювала свою байдужість і бездіяльність заявами, що Росія сама опиниться в трясовині, – вважає МакКейн. – Адміністрація втішала себе, повторюючи мантру про те, що «воєнного вирішення не існує», замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що у будь-якому політичному вирішенні в Сирії існує явний воєнний аспект».

«На жаль, саме це Росія і її ставленики продемонстрували в Сирії. Вони змінили воєнну ситуацію на місці і створили умови для політичного врегулювання, які більш сприятливі з точки зору їхніх інтересів», – додав МакКейн.

«Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна», – сказав американський сенатор Джон МакКейн.

На цю ж тему:

11.03.2016
Обама боїться йти всупереч Путіну – Ар’єв

Обама: Україна не належить до основних інтересів США, але належить до основних інтересів Москви далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG